Reklama:

Pora na pomidora

Informacja prasowa: PR Account Executive Sfera PR

Ten tekst przeczytasz w 3 min.

Pora na pomidora

medforum

Pomidor

Początkowo uważane za trujące i hodowane wyłącznie dla ozdoby, obecnie trafiają na nasze stoły pod wieloma postaciami. Cenimy je nie tylko za smak i apetyczny kolor.

Reklama:

Pomidory powinny być jędrne, bez uszkodzeń, zgnilizn i o jednolitym kolorze. Ważną rolę odgrywa także zapach, który powinien być najintensywniejszy w okolicy szypułki.

Pomidory muszą być dojrzałe, chyba że nie chcemy wykorzystać ich od razu. Wtedy możemy zdecydować się na lekko niedojrzałe, które dłużej będą świeże i dojrzeją z czasem, gdy zostawimy je w ciepłym miejscu.

Pomidory powinny być przechowywane w temperaturze pokojowej, w suchym i nienasłonecznionym miejscu, szypułkami do góry.

Nie powinno się ich przechowywać w lodówce – tracą wtedy właściwy smak, kolor i strukturę. Choć dostępne są przez cały rok, dobrze wiadomo, że smak pomidora kupionego w środku zimy w supermarkecie pozostawia wiele do życzenia.

Korzystajmy więc z sezonu i sięgajmy po te gruntowe, dojrzewające na słońcu, kupione na targu od sprawdzonego sprzedawcy. Poza sezonem postawmy na te przetworzone.

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Styl życia

🧠 Sprawdź swoją wiedzę! Quizy i łamigłówki na Medforum.pl
Cześć wszystkim! 🙂 Chcielibyśmy polecić Wam nową zakładkę na stronie https://medforum.pl/quizy, gdzie znajdziecie quizy i łamigłówki edukacyjne na różne tematy. To świetna okazja, żeby w luźny...
gość
poradnia COiO
Czesc dziewczyny. Zastanawiam się czy nie skorzystać z pomocy poradni centrum odchudzania i odżywiania. Już którąś opinie słyszałam pozytywną. Czy któraś z Was korzystała z ich pomocy przy odchudza...
Gdzie najchętniej kupujecie ubrania?
Wolicie galerie handlowe, małe sklepiki, second-handy/outlety czy np. kupowanie przez internet? Macie jakieś ulubione marki czy wybieracie ciuchy które wam się podobają bez względu na metkę?
Reklama:
Reklama: