Reklama:

Kwas foliowy (27)

Forum: My kobiety

Początkująca
25-11-2014, 21:28:53

Czy to prawda, że kwas foliowy jest ważny dla kobiety przez całe życie? A nie tylko gdy się stara o potomstwo?
"Chciałbym, żeby w moim domu, obok moich butów...stały Twoje buty"
Początkująca
27-11-2014, 19:29:03

Czytałam niedawno jakiś artykuł. Dokładnie nie pamiętam treści, ale podobno tak jest ważny cały czas i powinno się go dostarczać organizmowi.
gość
28-11-2014, 20:27:41

No ja gdzieś zasłyszałam, a nie bardzo mogę znaleźć jakiś artykuł. Na pewno nie zaszkodzi.
gość
02-12-2014, 21:52:42

tak, można go brać cały czas, ja biorę tabletki antykoncepcyjne i od czasu do czasu kupuję kwas foliowy, do tego stosuję osłonowo harmonellę, by chronić wątrobę przy tabletkach, jak będę planowała dziecko zacznę regularnie przyjmować kwas foliowy
gość
14-12-2014, 21:50:26

kwas foliowy ma wiele pozytywnego dzialania dla naszego organizmu, czytalam o tym na popularnej stronie http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_foliowy dlatego ja biore 1 tabletke dziennie, dodoatkowo biore tez magnez, bo pije duzo kawy, co wyplukuje magnez i jeszcze probiotyki provag, ktore chronia przed infekcjami pochwy, taki mam codzienny zestaw tabletek:)
gość
17-12-2014, 08:32:19

Tak to prawda. Przy antykoncepcji hormonalnej również powinno się zażywać kwas foliowy, ponieważ taki rodzaj antykoncepcji sprzyja wypłukiwaniu go z organizmu. Wiem to od zaprzyjaźnionego ginekologa, który polecił mi osłonowo do pigułek harmonellę. Kapsułki zawierają kwas foliowy i witaminę D, dodają energii i chronią układ krążenia. Zażywam je już kilka miesięcy i świtanie się czuje.
Początkująca
17-12-2014, 11:15:11

Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi, biorę folik od kiedy zaczęłam planować powiększenie rodziny, ale skoro jest taki ważny, to chyba nie przestanę go brać już po ciąży :)
"Chciałbym, żeby w moim domu, obok moich butów...stały Twoje buty"
Początkująca
23-01-2015, 15:18:33

Ja biorę Chela Ferr bio complex jedną tabletkę dziennie. Mam skłonność do anemii i już przed ciążą borykałam się z tym problemem. Wyniki znacznie mi się poprawiły odkąd zażywam chela ferr. Czuję się też zdecydowanie lepiej.
gość
28-04-2015, 20:26:39

Misiaczka85 2015-01-23 16:18:33
Ja biorę Chela Ferr bio complex jedną tabletkę dziennie. Mam skłonność do anemii i już przed ciążą borykałam się z tym problemem. Wyniki znacznie mi się poprawiły odkąd zażywam chela ferr. Czuję się też zdecydowanie lepiej.
Też mam skłonność do anemii.Zamiast chemicznych tabletek piję dużo soku z marchwi, jem sporo czerwonych buraczków i piję też inne soki owocowe i warzywne. Ostatnio spróbowałam takiego naturalnego specyfiku: burak czerwony, marchew, jabłko: proporcje objętościowe na tzw. oko: 1:1:1, zetrzeć na drobnej tarce, do tego utrzeć 1 całą cytrynę, wcisnąć sok z 1 cytryny, dodać 4 duże łyżki miodu od dobrego pszczelarza, ja używam 2 łyżek miodu z propolisem+ 2 łyżek akacjowego. Przechowywać w słoiku w lodówce. Jeśli produkty są dobre i świeże, zachowuje dobry smak ok 5-6 dni. Polecam :)
Początkująca
12-05-2015, 16:51:11

A w czym naturalnie występuje ten kwas foliowy? , a tak sobie pomyślałam, że zamiast tabletek będę po prostu dbała o więcej składników w diecie bogatych w ten kwas.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: