Reklama:

Jak schudnąć ? (169)

Forum: My kobiety

Początkująca
09-04-2010, 09:10:03

przytyć potrafię raz dwa, a jak szybko schudnąć ?

pomocy !
Początkująca
19-04-2010, 12:16:51

coś w tym jest..
Misiaa
Początkująca
05-05-2010, 10:49:46

Schudnięcie zabierze trochę czasu. Ale jeśli jest powolne i systematyczne, to nie powinno być efektu jo-jo. Diety cud są tylko doraźne, a w dłuższej perspektywie przynoszą więcej strat niż korzyści. Ja zmieniłam styl życia i odżywiania. Uprawiam sport- teraz to już nawet dla przyjemności. Zaczęło się od diety ułożonej przez dietetyka, a teraz to już sama wiem co jeść. Także polecam, bo takie konsultacje mogą zmotywować i dać kopa. Najtrudniej na początku
Początkująca
08-05-2010, 17:33:15

tak, powinno się chudnąć systematycznie i powoli, ale nie ufam dietetykom. mialam do czynienia z jedna dietetyczka i dala mi diete, ktora mi nie odpowiadala, praktycznie nic z tych potraw mi nie podpasowalo
Początkująca
09-05-2010, 19:51:43

do Agnieszka :

wiem, tak bywa. ale nie można wrzucać wszystkich dietetyków do jednego worka. Ja byłam na wizytach u Grzegorza Kowaluka z Lublina i jest na prawdę profesjonalny w tym co robi. Zależy na kogo się trafi.
gość
01-06-2010, 06:37:53

Zgadzam się z Anią dobrze jest trafić do dobrego lekarza, który nie będzie Cie faszerował lekami tylko porobi Ci wszystkie badania i na podstawie tego dobierze odpowiednio dietę.
Miałam ostatnio szczęście trafić do lekarza, który zdecydowanie odradzał zażywanie wszelkich suplementów odchudzajacych. Ty tylko chemia i niepotrzebne oszukiwanie organizmu. Zalecił mi dietę 1000 - 1200 kalorii i zestaw ćwiczeń maksymalnie wyczerpujących.
Efekty przyjdą powoli ale zostaną już na zawsze)
Pozdrawiam
Kaja
Forumowiczka
27-07-2011, 16:33:02

najlepiej to mniej jesć dodatkowo cwiczenia i efekt murowany. Ja się bawiłam też jakiś czas w liczenie kalorii i zapisywałam w zeszycie, potrafi zmobilizować i wtedy tak szkoda ot tak zjeść sobie cukiereczka i dopisywać tyle kalorii, lepiej zjeść kromkę chleba i przy tym się najeść, a wyjdzie na to samo.
Początkująca
29-07-2011, 12:20:21

Do Ibn:
Musiałaś trafić na jakiegoś średnio dokształconego dietetyka, który nie zna się za bardzo na rzeczy tylko chce jak najwięcej zarobić i jego praca polega na ilości a nie jakości. Każdy wykształcony dietetyk na początku powinien przeprowadzić z pacjentem wywiad na podstawie którego dowiaduje się co pacjent lubi zjeść, czego nie lubi, co toleruje, jakie ma schorzenia i wiele innych rzeczy. No i z taką bazą wiedzy może układać swoje dietki ;)
Ogólnie rzecz biorąc dieta to jedno, ale żeby były odpowiednie efekty i żeby nie odechciało nam się już po tygodniu czy dwóch to wysiłek fizyczny jest po prostu niezbędny. Dla mnie, pomimo że wiem co powinnam jeść a czego nie, dobrym rozwiązaniem jest zapisywanie tego co zjadłam. Dzięki temu wiem ile naprawdę zjadłam a nie ile mi się wydaję że zjadłam. Robię to od ponad dwóch lat i waga mi się trzyma w normie :)
Pozdrawiam
mjf
Początkująca
22-08-2011, 11:05:24

mjf 2011-07-29 14:20:21

Ogólnie rzecz biorąc dieta to jedno, ale żeby były odpowiednie efekty i żeby nie odechciało nam się już po tygodniu czy dwóch to wysiłek fizyczny jest po prostu niezbędny. Dla mnie, pomimo że wiem co powinnam jeść a czego nie, dobrym rozwiązaniem jest zapisywanie tego co zjadłam. Dzięki temu wiem ile naprawdę zjadłam a nie ile mi się wydaję że zjadłam. Robię to od ponad dwóch lat i waga mi się trzyma w normie :)
Pozdrawiam
mjf

mjf - rzeczywiście zapisujesz wszystko, co jesz? Nie jest to kłopotliwe? Gratuluję systematyczności! Zgadzam się, że dieta to połowa sukcesu, a ruch - druga :).
Początkująca
23-08-2011, 17:56:04

Tak, zapisuję wszystko co jem, ale nie tak szczegółowo w gramach, tylko np. 2 kanapki + jabłko, bo nie mam żadnej konkretnej diety tylko zapisuję dla siebie żeby wiedzieć ile mniej więcej zjadłam danego dnia, zresztą powiem Ci, że czasami po tym co zjadłam pamiętam co się zdarzyło danego dnia ;) A czy jest to kłopotliwe? Raczej nie, tym bardziej, że mam już to "we krwi". Mój chłopak śmieje się z tego, zwłaszcza jak widzi, że zapisuje w telefonie swoje cenne notatki jak nie mam swojego zeszytu przy sobie, ale co mężczyźni wiedzą o kobietach... ;D
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: