Reklama:

Pizza i inne fast food-y (55)

Forum: Dieta i odżywianie

Początkująca
02-01-2015, 13:57:32

A czy pizza stoi w równym rzędzie z tzw. fast-foodem? Jeśli chodzi o kalorię i inne niezdrowe konsekwencje?
Początkująca
11-02-2015, 21:20:01

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
13-05-2015, 15:55:36

Pewnie, że tak.
Początkujący
17-05-2015, 19:37:56

Zależy jaka, ogólnie ma więcej dobrych wartości odżywczych nić hamburgery itp
19-05-2015, 14:42:38

Jeśli się taką pizze zrobi samemu np bez sera i z dużą ilością warzyw to jest całkiem zdrowa, ale w knajpie to dla mnie typowy fast-food
27-12-2016, 21:42:53

"inne niezdrowe konsekwencje"? Dla mnie takie gotowe, przetworzone rzeczy i w dodatku z żółtym serem to murowana migrena. Nikomu nie życzę jej doświadczać bo to dla mnie długie godziny wyjęte z życia. Pizzy już nie jadam, nawet tostów już nie tykam. Szczególnie gdy nie mam swoich leków na receptę od neurologa przy sobie. Bo już się nauczyłam, że im szybciej je wezmę tym większa szansa, że migrena mnie nie dopadnie tak mocno jak potrafi.
Początkująca
03-04-2017, 10:00:04

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
05-04-2017, 11:35:43

Nie mogę się zgodzić co do stwierdzenia, że pizza ma więcej wartości odżywczych od hamburgera. Przede wszystkim zależy to od wykorzystanych składników, natomiast hamburger z prawdziwą wołowiną, świeżymi warzywami, domowym lekkim sosem i pełnoziarnistą bułką na pewno nie jest szkodliwy. Zresztą podobnie z pizzą - wystarczy użyć innej mąki, zamienić ser żółty na mozarellę, a kiełbasę na szynkę i danie staje się całkowicie inne. Takich potraw nie trzeba sobie odmawiać, wystarczy umiar! :)
Początkująca
05-04-2017, 11:37:58

A nawiązując konkretnie do pytania z wątku, to z tego, co mi wiadomo, pizza (taka jaką podaje większość knajp) jest najbardziej kalorycznym daniem i ma +/- 350 kcal w kawałku...
Początkująca
25-04-2017, 08:48:44

No ale może raz na jakiś można sobie na nią pozwolić. Nie jestem zwolenniczką zbyt restrykcyjnych diet.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Powiązane
Reklama:
Reklama:
Reklama: