Reklama:

OWOCOWA URODA (201)

Forum: Nasze zdrowie

Liderka opinii
02-11-2011, 11:00:59

Aby skora promieniala, na Twoim talerzu nie moze zabraknać wrzesniowcy owocow - winogron oraz jablek.
Zawieraja one antyoksydanty i dodaja jej swiezosci.
Najlepszym naturalnym kosmetykiem sa winmogrona.
Zawieraja flawonoidy, witaminy E i C.
Dzieki nim opóźniaja starzenie skory i poprawiaja krazenie krwi w komorkach.
Redukuja także nadmierne wydzielanie sebum, sa wiec idealne do pielegnacji skory przetluszczajacej sie.Każdego dnia zjadaj 30 dag tych owocow.
Liderka opinii
02-11-2011, 11:08:01

MORELE:
Zawieraja prowitamine A, ktora przyspiesza regeneracje naskorka.
Wspomaga leczenie tradziku.
Codzienna przekaska z moreli sprawi, że skora twarzy bedzie dluzej utrzymywala wode i uodporni sie na dzialanie niekorzystnych czynnikow atmosferycznych.
JABŁKA:
Wzmacniaja zęby, włosy i paznokcie.
Zawarta w jabłkach witamina C wymiata z organizmu wolne rodniki, przeciwdziala wiotczeniu skory i zapewnia jej mlody wyglad.
Witamina C i P uszczelniaja ścianki wlosowatych naczyn krwionosnych, zapobiegajac powstawaniu pajaczkow.
Liderka opinii
02-11-2011, 11:14:45

Doskonałe nie tylko do jedzenia:
- Warta polecenia jest winogronowa dieta oczyszczajaca - przez dwa dni jedz wylacznie winogrona, uwolnisz organizm z toksyn
- Morelowy plyn do twarzy - rozlup 10 morelowych pestek, ziarenka rozgniec, dolej pol szklanki goracej wody mineralnej i zostaw na kilkanascie godzin.Przemywaj twarz rano i wieczorem.
- Jablkowa maseczka - utrzyj male jablko, wymieszaj z lyzka maki ziemniaczanej i dodaj kilka kropel soku z cytryny, naloż na 15 minut na skore twarzy, zmyj letnia woda.
Maseczki z owocow odmladzaja i ujedrniaja skore
Dieta - Polifenole z jabłek chronia przed wolnymi rodnikami, ktora sa glowna przyczyna starzenia skory.
Forumowiczka
02-11-2011, 19:40:46

kajav 2011-11-02 12:00:59 Aby skora promieniala, na Twoim talerzu nie moze zabraknać wrzesniowcy owocow - winogron oraz jablek.
Zawieraja one antyoksydanty i dodaja jej swiezosci.
Najlepszym naturalnym kosmetykiem sa winmogrona.
Zawieraja flawonoidy, witaminy E i C.
Dzieki nim opóźniaja starzenie skory i poprawiaja krazenie krwi w komorkach.
Redukuja także nadmierne wydzielanie sebum, sa wiec idealne do pielegnacji skory przetluszczajacej sie.Każdego dnia zjadaj 30 dag tych owocow.
uwielbiam winogrona i jabłka :) i promienieje
dziękuję za cenne informacje :)
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/zem3wn15eb9jy8iw.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3kwf2jnrjy.png[/img][/url]
Liderka opinii
05-11-2011, 11:37:15

W JABŁKACH zawarty jest potas usprawniajacy prace ukladu nerwowego i serca.
Bogactwem jabłek jest rowniez blonnik,ktory korzystnie wpływa na jelitowa flore bakteryjna.Reguluje wypróznienia leczy biegunki i zaparcia.
Dzieki pektynom zwieksza sie w organiżmie poziom dobrego cholesterolu HDL, spada zaś steżenie złego LDL.
Te owoce sa też bogatym źrodłem kwercetyny - przeciwutleniacza uszczelniajacego naczynia krwionosne i zapobiegajacego osadzaniu sie blaszek miażdzycowych.
Osoby jedzace duzo jablek rzadziej łapia przeziebienie i infekcje gornych drog oddechowych
Polecane sa rownież dbajacym o linie.Wcale nie sa nisko kaloryczne (ok 46 kcal/100g), ale ze wzgledu na zawartośc blonnika daja, ważne przy odchudzaniu, poczucie sytości.
Najlepiej jeść jabłka ze skorka, a jeśli obierać to jak najcieniej.
Liderka opinii
23-11-2011, 11:46:44

Czeresnie i wiśnie
Zalety:
- dobre źrodlo potasu
- dośc dobre źrodlo witaminy C
- Pomagaja w zapobieganiu dnie moczanowej
Wiśnie i czeresnie sa dobrym źrodłem potasu, stabilizujacym tempo pracy serca oraz utrzymujacym prawidłowy stan skóry.Sa też dośc dobrym źrodlem witaminy C.
Owoce sa wysokocenione przez medycyne naturalna jako zdolne do oczyszczania organizmu z produktow przemiany materi.Sadzi sie, że usuwaja toksyny, kontroluja poziom płynow ustrojowych oraz oczyszczaja nerki.
Ich łagodnie przeczyszczajace dzialanie przynosi ulge przy zaparciach.Zjedzenie dziennie 225g wiśni lub czereśni świezych lub konserwowanych - obniza poziom kwasu moczowego we krwi, co moze z kolei przeciwdziałać powstawaniu dny.
Porcja czereśni(100g) dostarcza organizmowi 55kcal, taka sama porcja wisni 67 kcal.
Liderka opinii
23-11-2011, 12:11:12

GREJPFRUTY
Zalety
- Bardzo dobre źrodło witaminy C
- Zawieraja pektyne, ktora pomaga w obniżaniu poziomu cholesterolu
Zaledwie połówka grejpfruta dostarcza wiecej niz polowe zalecanej dziennej dawki witaminy C.
Z owoców tych mozna zjadać nie tylko soczysty miaższ, lecz rowniez troche zmiekczonej błony oddzielajacej czastki owocu oraz nieco jego albedo (bialej czesci), poniewaz tam znajduja sie pektyny, czyli formy rozpuszczalnego błonnika, ktory pomaga w obnizaniu holesterolu we krwi.
Rózowe i czerwone odmiany grejpfrutow zawieraja troche wiecej witaminy C niż odmiany żółte.
Liderka opinii
23-11-2011, 12:20:55

Niektorzy eksperci uważaja, że wszystkie owoce cytrusowe mogąw jakimś stopniu chronic przed rakiem, poniewaz w ich miazszu i albedo znajduja sie zwiazki, znane jako bioflawonoidy, ktore neutralizuja substancje wywolujace raka
DIET GREJPFRUTOWE:
Wciąż populane jest stwierdzenie, że grejpfruty maja własciowosci "spalania" tłuszczu i dlatego stosowane sa podczas kuracji odchudzajacej.
Niektore krotkoterminowe diety wrecz zalecaja jedzenie prawie wylacznie grejpfrutow.
Sa to jednak niebezpieczne praktyki, gdyż wiadomo, że do uzyskania pelnej gamy skladnikow odżywczych potrzebna jest bogata oferta produktow.
Grejpfruty sa niskokaloryczne i niskotluszczowe, dlatego moga byc istotna, ale nie jedyna, czescia diety odchudzajacej.
Dostepne sa 2 odmiany grejpfrutow:żółta, bardzo dobra na sok, i różowa, tak slodka, że mozna ja jesc bez cukru.
Liderka opinii
29-11-2011, 14:30:21

KIWI
Zalety:
- Bardzo dobre źródło witaminy C
- Dobre źródło potasu
- Zawiera dużo rozpuszczalnego błonnika, ktory pomaga obniżyc poziom cholesterolu.
Pokryty mieszkiem owoc kiwi, majacu kształt jaja, pochodzi z chin.Znany był pod nazwa chińskiego agrestu.Dopiero na poczatku naszego wieku spopularyzowali go hodowcy z Nowej Zelandi i nazwali tak jak ptaka kiwi.
Liderka opinii
29-11-2011, 14:35:46

Jasnozielony miąższ kiwi jest doskonalym źrodlem witaminy C .Pojedynczy owoc dostarcza wiecej witaminy niz wynosi dzienne zapotrzebowanie doroslej osoby, co jest istotne przy gojeniue sie ran i utrzymaniu zdrowego systemu immunologicznego.
W owocach kiwi jest też dużo potasu, ktory rownowazy wysoka zawartosc sodu w typowej diecie cywilizacjii zachodniej, umozliwiajac urzymywanie prawidlowego poziomu cisnienia we krwi.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Powiązane
Reklama:
Reklama:
Reklama: