powiedz mi, co Ci po nich było, tak piszesz, że nieźle namieszały, bo mam zamiar wziąć ale sie trochę boję, w sumie jestem zdrowa
10-12-2008 o 16:22, gość :
Tu "gość od tarczycy".Tak - biorę tabletki ale dzięki temu mam ustabilizowaną gospodarkę hormonalną. Czytałam większość wypowiedzi w tym poście i ludzie mówili o wpływie na nerki, na psychikę ale nikt nie napisałał wprost o gospodarce hormonalnej. Ważę 77kg przy wzroście 170cm. To dla mnie za dużo. Bardzo źle się z tym czuję. W związku z moją chorobą tarczycy nabrałam trochę za dużo kilogramów (ważyłam 86kg), a pani doktor powiedziała mi, że mój organizm już się "przyzwyczaił" do takiej wagi i ciężko będzie mi ją zrzucić a nawet jak zrzucę to do niej powrócę. Stosowałam rózne diety (najbardziej wyniszczająca była dieta Cambridge (400kcal dziennie)), ćwiczę. Udało mi się zrzucić te 9 kg a teraz cokolwiek bym nie robiła to waga stoi i nie chce bardziej spaść. Muszę jeszcze schudnąć a czytając o tych "magicznych" tabletkach nabrałam na nie ochoty.
Czy one aż tak bardzo wyniszczają organizm? Ile czasu je trzeba stosować, żeby zrzucić 10kg? Czy można je odstawić w każdym momencie? Czy nie poskutkuje to szybkim przybraniem na wadze? Ile bezie mnie kosztować taka kuracja i gdzie można dostać takie tabletki? Wolę dowiedzieć się takich rzeczy od ludzi, którzy już je stosowali niż z ulotek.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.