Reklama:

Meizitang => ***, zamiast chińskich ziółek na odchudzanie... (3057)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Nasze zdrowie

Początkująca
11-09-2011, 20:32:52

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
21-09-2011, 08:59:15

Ja już 12 dni biorę ten lek. Wczoraj na wadze było -3,4kg dzisiaj się nie ważyłam jeszcze. Wcześniej sporo się rozpisywałyście a teraz tu tak cichutko. Ktoś jeszcze się tutaj odchudza za pomocą leków?
Początkująca
25-09-2011, 14:54:07

43 dzień dzisiaj mija. Teraz tabletki biorę już co drugi dzień, będę powoli je odstawiać. Schudłam przeszło 12kg. Samopoczucie w porządku, nie mam już skutków ubocznych większych. Będę się starała jadać co raz więcej ale powoli żeby nie było jojo.

od_jutra gratuluję spadku wagi :) No właśnie ja też umilkłam bo bez sensu pisać tak samej do siebie. Pozdrawiam
magdalena2008@onet.pl
gość
26-09-2011, 18:44:16

Meizitang pod lupą, czyli chińskie tabletki na ochudzanie

By Rafał Witecki | październik 7, 2008

Egzotyczna nazwa Meitizang w chwili obecnej budzi wiele kontrowersji i rodzi wiele sprzecznych opinii. Według sprzedawców tych specyfików są to naturalne chińskie tabletki odchudzające po których można się spodziewać utraty 10 kg w miesiąc czasu. Dodatkowo kwalifikują je jako suplementy diety, czyli praktycznie nie podlegają one dosyć restrykcyjnemu prawu farmaceurycznemu i obrót tym produktem jest stosunkowo prosty. W internecie dostępny jest do kupienia w kwocie rzędu 70 zł - 85 zł.

Meitzang - chińskie tabletki na odchudzanie

Jednak należy się przyjżeć bliżej składowi tych tabletek i zadać sobie pytanie czy one tak do końca są naturalne? Opakowanie Meizitang jest w jeżyku chińsku, wiec praktycznie jest nie do odczytania przez przeciętnego człowieka. Oczywiście pomijamy kwestię, iż prodcent i tak może podać skład jaki mu się podoba, gdyż produkt jest prawie poza jakąkolwiek kontrolą.

Jak wynika z artykułu na portalu o2.pl toskykolog Tosykolog Marcin Zawadzki oraz doc. Maria Kała z Instytutu Ekspertyz Sądowych w Krakowie poddając badaniu skład Meitizang wykryli w nich substancję chlorowodorek ***, który jest pochodną amfetaminy. Dla mnie jednoznacznie wyklucza to “natualne” pochodzenie składników tego preparatu. Oprócz hamowania głodu *** również mnóstwo negatywnych działań - wpływa na układ krążenia, hormonalny oraz na ośrodkowy układ nerwowy: zaburza pracę serca i mózgu, powoduje m.in. napady paniki i gwałtowne skoki ciśnienia, upośledza koncentrację. Myślę, iż to dość dużo jak na “zwykłe” tabletki odchudzające.

Podobne badanie Meitizang zleciła firma SlimCity prezentując wyniki na swojej stronie internetowej tyn razem za pośrednictwem Instytutu Roślin i Przetworów Zielarskich w Poznaniu oraz Akademi Medycznej w Warszawie. Obydwa te badania potwierdziły fakt, iż w Meitizang znajduje się ***. Dodatkowo wywnioskowoano, iż Meitizang posiada zbliżone stężenie tego związku do leków dostępnych na receptę i wydawanych pod ściśłą kontrolą lekarza - wystęujący w aptekach pod handlową nazwą ***. Jak podaje SlimCity składy próbek Meizitangu i *** znacznie różniły się od oficjalnych danych jakie podał chiński producent.

Można śmiało wnioskować, iż chińscy producenci starają się obejść prawo farmaceutyczne (nie tylko w Polsce) sprzedając Meitizang jako suplement diety, choć praktycznie jego działanie i skutki uboczne są takie same jak leku dostępnego wyłącznie na receptę - ***. Skoro takie praktyki w Chinach są powszechne to nie można mieć absoilutnie żadnego zaufania do tego produktu. Inspekcja Sanitarna wycofała preparat ze względu na wykryte wysokie dawki *** (wchodząca w skład silnego leku na odchudzanie, może wywołać działania uboczne).

Według sprzedawców przeciwwskazaniami do stosowania Meizitang są:

1. Nadciśnienie tętnicze.
2. Choroby serca.
3. Ciąża i okres karmienia piersią.
4. Równoległe stosowanie leków:
- przeciwdepresyjnych,
- przeciwgrzybicznych,
- przeciwnowotworowych,
- przeciwparkinsonowskich,
- neuroleptyków,
- przeciwmigrenowych,
- silnych leków przeciwbólowych,
- zawierających efedryne
5. Cukrzyca.
6. Nadczynność i niedoczynność tarczycy.
7. Apopleksja.
8. Nie mogą stosować osoby:
- cierpiące na choroby układu nerwowego, np. psychozy, depresja, parkinsonizm, bulimia
- leczą się z powodu choroby wieńcowej
- stwierdzono u nich choroby naczyń
- przebyli udary
- cierpią na niewydolność wątroby, nerek, przerost gruczołu krokowego, jaskrę
- są uzależnione od leków lub alkoholu
- uczulone na którykolwiek z substancji dodatkowych

Proszę mi pokazać osobę z otyłością (BMI większą od 30 - bo takie są wskazania lekarskie do przepisania osobie otyłej ***), która NIE cierpi na którąkolwiek dolegliwość z wyżej opisanych - chociażby nadciśnienie. Jeśli powie, iż nie to po prostu jeszcze o tym nie wie. Zatem stosowanie Meizitang to wielkie ryzyko i eksperymentowanie z własnym organizmem.

Dodatkowo sprzedawcy wskazują jedynie nieliczne skutki uboczne stosowanie tych “naturalnych” chińskich tabletek na odchudzanie:

- suchości w ustach
- bezsenność
- nudności
- zaparcia
- kołatanie serca
- ból i zawroty głowy
- zwiększona potliwość

Jak wynika z wypowiedzi na wielu różnych forach internetowych jest to dopiero czubek góry lodowej, a prawdziwe skutki uboczne stosowania Meizitang pokazuje praktyka i są to naprawdę poważne komplikacje zdrowotne i ciężkie schorzenia. Zatem radzę się poważnie zastanowić nim sięgnie się po ten specyfik.
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/iv09tv739ry6qyu9.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfs8fw3ae60els.png[/img][/url]
Początkująca
26-09-2011, 21:45:07

Każdy kto decyduje się na sięgnięcie po meizitang, doskonale już zna wszelkie możliwe skutki uboczne i działania niepożądane. Zresztą jestem przykładem na to, że nie w każdym przypadku muszą one występować. Poza tym chciałam przypomnieć o tym, że *** zawarta w tym leku, jeszcze nie dawno była używana przy leczeniu otyłości w Polsce. Wszystko dla ludzi - z rozwagą i umiarem.
magdalena2008@onet.pl
Początkująca
27-09-2011, 08:26:58

18 dzień mam. Schudłam tylko 4,5kg Nie wiem co myśleć, chyba łapie mnie zastój.

Magdo podziwiam Cię, 12kg w takim czasie to naprawdę rewelacyjny wynik. Może niedługo dołączę do grona tych (wygranych) i nie spotka mnie jojo ;)
Początkująca
27-09-2011, 19:33:41

od_jutra 2011-09-09 16:36:19 Witam. Czy ktoś kupował meizitanc czerwony od zielarnia_24h@op.pl ? Dostałam ten adres od jednej z forumowiczek i zastanawiam się, czy będzie ok czy może podpucha? Zamówiłam na razie jedno opakowanie za pobraniem... nie chciałabym się przejechać. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!

Jestem tu nowa i nie wiem już gdzie się wypowiadać dlatego proszę odpowiedz mi w tym lub poprzednim wątku na moje pytania!! Też tam zamówiłam i nie wiem czego się spodziewać zdaj relacje bo mało tu piszesz co kilka dni. Udało Ci się już schudnąć więc teraz z górki każdy ma zastoje to normalne podczas diety trzeba przeczekać!! Odpisz proszę i gratuluje spadku wagi
Początkująca
27-09-2011, 23:41:06

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
28-09-2011, 17:05:00

Witam dziewczyny!!!

Jestem mega zdenerwowana bo do dzisiaj nie otrzymałam przesyłki z M...i zastanawiam się czy wogóle dotrze ona do mnie...?

Chyba będę musiała zamówić ponownie ale już z innego źródła.

Czy możecie podać mi namiary na rzetelnego sprzedawce?
oryginalny Mez.. zielony stara wersja

z góry wielkie dzięki:)

pozdrawiam i oby nam coraz lżej było
Początkująca
28-09-2011, 18:57:50

puszysta20 2011-09-27 21:33:41
od_jutra 2011-09-09 16:36:19 Witam. Czy ktoś kupował meizitanc czerwony od zielarnia_24h@op.pl ? Dostałam ten adres od jednej z forumowiczek i zastanawiam się, czy będzie ok czy może podpucha? Zamówiłam na razie jedno opakowanie za pobraniem... nie chciałabym się przejechać. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!

Jestem tu nowa i nie wiem już gdzie się wypowiadać dlatego proszę odpowiedz mi w tym lub poprzednim wątku na moje pytania!! Też tam zamówiłam i nie wiem czego się spodziewać zdaj relacje bo mało tu piszesz co kilka dni. Udało Ci się już schudnąć więc teraz z górki każdy ma zastoje to normalne podczas diety trzeba przeczekać!! Odpisz proszę i gratuluje spadku wagi

Hej ;) Zdać relacje czyli..? Jak będziesz stosować to sama będziesz wiedziała jak działa ;) Jadam to co zawsze tylko nie mam takiego apetytu i zdarza mi się omijać jakieś posiłki dlatego chudnę. Nie chce mi się jeść - tyle. Nie mam problemu teraz ze słodyczami jak dawniej, bo nie mam na nic większej ochoty więc ich nie kupuję i nie jem. Przerzuciłam się na jogurty, teraz kiedy dawno nie jadłam czekolady, to taki jogurt wydaje mi się znacznie smaczniejszy i słodszy. Dużo piję wody no i chyba tyle.

19 dzień i waga jakby się wahała na -5kg więc coś tam idzie powoli w dół. Jeszcze trochę zgubię i będę zadowolona. :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Powiązane
Reklama:
Reklama:
Reklama: