Reklama:

Gojenie ran w cukrzycy (38)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Diabetologia - grupa dla osób leczących się na cukrzycę i jej powikłania

Początkujący
22-07-2013, 16:28:23

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
22-08-2013, 10:38:42

Zacznijmy od tego, że aby wyleczyć jakiekolwiek rany należy wyrównać glikemie. Bez tego ani rusz. Ja przy ok. 13 latach HbA1c 9% (miałam okropną lekarkę) zaczęłam mieć na stopach pęcherze, rany itd. Pierwsze za co się zabrałam to wędówka do szpitala, gdzie zostałam wyrównana i dowiedziałam się dużo o stopie cukrzycowej. Mam zamiar zakupić polecane tu wcześniej Curiosin. Mam nadzieję, że mi pomoże. Dziękuję za informacje, dam Wam znać jak działa na mnie.
Pozdrawiam :)
gość
28-08-2013, 06:42:49

Dokładnie, po pierwsze prawidłowe leczenie cukrzycy, wyrównanie glikemii. Dodatkowo świetne na gojenie ran cukrzycowych, szczególnei na stopach są maści z colostrum. Polecam, warto spróbowac. Colostrum w stopie cukrzycowej odbudowuje trez naczynia wlosowate (ktore ulegaja uszkodzeniu przez rozwoj cukrzycy). Cenowo wygladają różnie, ja kupuję Genactiv Colostrigen R za 53 zł. Wyleczyłam już nim sobie jedną paskudną ranę, teraz smaruję najmniejsze zadtrapania i zadna nowa rana się na szczescie nie wytworzyła.
Początkująca
14-09-2013, 11:25:30

Ja teraz stosuję Alpesan Diabetic i rany się goją :) No i mam dobre cukry :)
gość
27-09-2013, 11:42:10

Te wszystkie maści i eliksiry pomagają w wygojeniu się ran. Ale stopa cukrzycowa to nie rany ( rany to skutek stopy cukrzycowej)A niedotlenienie Komórek spowodowane brakiem ukrwienia. Naczynia krwionośne są pozapychane złogami cholesterolu i zakrzepami krwi i to właśnie jest przyczyną niegojenia się ran. Z własnego doświadczenia wiem że na tę przypadłość nie ma innego leku jak pijawki. Po półrocznym jeżdżeniu do poradni stopy cukrzycowej rana zamiast się zmniejszać to była coraz większa i kiedy usłyszałam że mam się liczyć z amputacją spytałam o leczenie za pomocą pijawek. Lekarz mnie wyśmiał że w tych czasach wierzę w takie głupoty. Nie załamałam się znalazłam gabinet gdzie przystawiają pijawki i po 6 zabiegach co 5 dni Rana się zagoiła , noga zrobiła się cienka i nie boli. Pojechałam po miesiącu do pana doktora żeby udowodnić, że pijawki to nie głupota a jedyna pomoc w w tej chorobie. Lekarz był zaskoczony i chyba uwierzył bo potem jeszcze długo rozmawialiśmy na ten temat. Za dwa tygodnie idę teraz z drugą nogą bo po tech zabiegach poprawiło mi się krążenie i w drugiej nodze ale nie do końca . Dziś nie mogę sobie darować że tak długo zwlekałam z tą decyzją. Niepotrzebnie tyle się wycierpiałam i wydałam kupę kasy na próżno i gdyby nie pijawki dalej bym cierpiała a może teraz szukała bym protezy. Mam 35 lat i 25 lat cukrzycy typu I byłam załamana. Dzisiaj wróciła mi chęć do życia.
Każdy kto ma problemy z nogami powinien spróbować tej kuracji. Naprawdę strach ma wielkie oczy. Wiadomo że niema nic darmo trochę kosztuje ale na pewno taniej niż te wszystkie preparaty i opatrunki. A to cierpienie i ograniczenie . A to naprawdę nic nie boli tylko wymaga czasu. U mnie pierwszy zabieg trwał prawie 3 godziny a każdy następny już krócej. wszystkich niedowiarków namawiam żeby spróbowali bo naprawdę warto. A nie spróbujesz to nie uwierzysz.
gość
14-10-2013, 08:54:55

gość
14-10-2013, 14:40:28

Akurat tak się składa,że mam w domu osobę chora na cukrzyce typu2. Czyli insulinozależna. Rany dobrze oczyszczone i pielęgnowane według zaleceń goja się może troszkę dłużej ale i dobrze. Zresztą u każdego każda rana przybiera inny proces leczenia.
gość
07-02-2014, 21:08:59

gość
18-08-2014, 20:07:21

Gość 2013-04-16 14:37:45
Witam, mi od małych prawie nie widocznych otarć robią się wielkie rany. Niekiedy miałam też pęcherze. Leczyłam tzn. smarowałam rany różnymi preparatami przepisanymi przez lekarkę prowadząca ale dawało to taki sobie efekt, dopiero jak przepisała mi Curiosin, to się ruszyło. Lekarka dała mi receptę ale okazało się, że można kupić bez recepty, koszt poniżej 18zł i starczyło mi na długo. Efekty u mnie sa rewelacyjne i dużo lepsze niż inne maści. Teraz właśnie będę kupować następną tubkę. Ozonowej terapii nigdy nie miałam, chyba za droga jak dla mnie.
Słyszałam, że dobrze się sprawdza w tym przypadku coś co w swoim składzie zawiera hialurionan cynku, orientujesz czy ten preparat ma to w składzie?
gość
28-09-2014, 18:53:39

Gość 2014-08-18 22:07:21
Gość 2013-04-16 14:37:45
Witam, mi od małych prawie nie widocznych otarć robią się wielkie rany. Niekiedy miałam też pęcherze. Leczyłam tzn. smarowałam rany różnymi preparatami przepisanymi przez lekarkę prowadząca ale dawało to taki sobie efekt, dopiero jak przepisała mi Curiosin, to się ruszyło. Lekarka dała mi receptę ale okazało się, że można kupić bez recepty, koszt poniżej 18zł i starczyło mi na długo. Efekty u mnie sa rewelacyjne i dużo lepsze niż inne maści. Teraz właśnie będę kupować następną tubkę. Ozonowej terapii nigdy nie miałam, chyba za droga jak dla mnie.
Słyszałam, że dobrze się sprawdza w tym przypadku coś co w swoim składzie zawiera hialurionan cynku, orientujesz czy ten preparat ma to w składzie?
Curiosin ma w składzie hialuronian cynku i na pewno dobrze się sprawdzi.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Powiązane
Reklama:
Reklama:
Reklama: