Jeśli uważasz, że chcesz w przyszłości pracować jako pielęgniarka to czemu nie. Na pewno nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem pracy chociaż nie wiem czy będzie to dobrze płatna praca. Zawód pielęgniarki jest dość nie wdzięczny bo zawsze znajdzie się pacjent, który będzie niezadowolony.
Ja jakbym miała jeszcze raz wybierać kierunek studiów to zdecydowałabym się na coś związanego z ekonomią czy prawem Idealnym kierunkiem łączącym to są studia administracja http://www.wsb.pl/poznan/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/administracja w Wyższej Szkole Bankowej. Duży nacisk jest tu kładziony na poznanie praktycznego zastosowania regulacji prawnych przydatnych w biznesie.
Ja bym nie przykładała aż tak dużej wagi do wyboru studiów od razu po skończeniu szkoły średniej. Osoba osiemnasto- czy dziewiętnastoletnia nie wie jeszcze co chce robić w życiu. Czasami po pierwszym roku okazuje się, że nie tak wyobrażaliśmy sobie studia na danym kierunku. Jednak, żeby nie zawieść rodziny uczy się tego przez kolejne 2 lata wiedząc że to nie to chce robić w życiu. Mamy prawo do pomyłek i jeśli stwierdzimy że to nie nasz wymarzony kierunek studiów to po prostu zmieńmy go na inny.