Reklama:

czy warto iśc do dietetyka? (12)

Forum: Problemy z wagą

gość
31-01-2013, 20:21:23

mam nadwagę ok. 15 kg i nie wiem czy iść do dietetyka czy sama ułozyć sobie dietę ?
ma ktoś doświadczenie z dietetykiem ? czy to tylko wyrzucanie kasy w błoto ???
gość
31-01-2013, 21:56:22

Witaj. Pocieszę Cię ,ze 15 kg to nie jest tak dużo.
Moim zdaniem lepiej zdecydować się na odchudzanie we własnym zakresie. Pij dużo wody, jedz o stałych porach, a przede wszystkim jedz warzywa i owoce.
Forumowiczka
31-01-2013, 22:28:23

Dietetyk to bardzo dobry pomysł. Sama nigdy nie ulozysz odpowiedniej diety. Liczenie kalorii to nie wszystko. Inne wartosci odzywcze sa rownie wazne. Wiec jezeli chcesz wziac sie za zrzucanie wagi tak na powaznie i nie chcesz zaszkodzic swojemu zdrowiu skorzystaj z rady dietetyka i nie zapominaj o wysilku fizycznym, bo sama dieta nie da efektow. A dietetyk jest wazny dlatego, ze nie wystarczy przejsc na diete. Trzeba zmienic nawyki zywieniowe, Chyba, ze znasz jakas diete cud :) to ja tez skorzystam :)))) pozdrawiam.
gość
01-02-2013, 06:52:42

Gość 2013-01-31 21:21:23 mam nadwagę ok. 15 kg i nie wiem czy iść do dietetyka czy sama ułozyć sobie dietę ?
ma ktoś doświadczenie z dietetykiem ? czy to tylko wyrzucanie kasy w błoto ???
Nadwagę masz dosyć sporą. Uwazam, że warto iść do dobrego dietetyka, bo ustawi ci dobra dietę, a jak zapłacisz za to, to cię zmobilizuje, aby tej diety przestrzegać.
Jola
03-02-2013, 17:17:36

Nalezy ograniczyc przyjmowanie weglowodanow i produktow macznych czyli m.in ziemniakow, chleba, cukru (tzw,biala smierc), calkowicie wyeliminowac slodycze.
Wane jest to, co juz napisano, zeby przestrzegac stalych por posilkow i nie dojadac pomiedzy nimi oraz spozywanie warzyw i owocow, o czym juz mowiono.
Dobra metoda jest tez nzt czyli nie zryj tyle.
W zwiazku z tym nie wiem, czy warto wydawac pieniadze na jakiegos cwaniaka dietetyka.Mysle, ze on tylko pociera rece i cieszy sie, ze" forsa latwo wpada"do reki, bez wiekszego wysiku.
Powodzenia
Rafal
gość
04-02-2013, 18:01:33

Czasem oglądam programy związane ze zdrowiem i słyszę wypowiedzi dietetyków mogę jedynie stwierdzić,że jedynie oni nam odradzają jeść wszystkiego:)
gość
02-06-2013, 09:19:21

Treść zablokowana przez moderatora

gość
24-07-2013, 15:03:13

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowiczka
24-07-2013, 20:58:21

Spróbuj sama na początek. Do diety koniecznie dołóż dużo ruch. Teraz lato może rower??
Powodzenia.
Komentatorka
25-07-2013, 07:13:04

hej, ja kiedyś ważyłam 73 kg, przy wzroście 164 cm wiec to spora nadwaga. w pół roku schudłam 16 kg, teraz ważę 57 kg.
moja rada dla ciebie jest taka: nie jedz po 18, wybierz sie rowerkiem na godzinke, lub biegaj chociaż 15 minut dziennie, ja grałam w siatkę dużo to nie daje ale zawsze coś. zmmniejsz dawke jedzenia, np zamiast 2 kanapek zjedz 1, zamiast jajecznicy z 3 jajek zrób z 2. pij 2 litry wody mineralnej niegazowanej dziennie.
jak bys jeszcze cos chciała wiedziec to pytaj :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Powiązane
Reklama:
Reklama:
Reklama: