Reklama:

bolące krostki na odbycie (24)

Forum: Mężczyzna - zdrowie i kondycja

gość
04-08-2013, 13:46:42

Niestety, ale wyleczyć możesz tylko objawy, zarażać będziesz całe życie, nawet prezerwatywy w małym stopniu chronią przed przeniesieniem tego wirusa. W tej chorobie skuteczne będzie tylko dożywotnie unikanie kontaktów seksualnych. Zarażać można przez stosunki analne, oralne, rimming a nawet całowanie czy używanie wspólnych ręczników.
gość
04-08-2013, 15:45:20

Jeśli nie będzie uprawiać seksu analnego nikogo nie zarazi, seks oralny tak - w obie strony, rimming - zakazany, tak samo anal jako strona pasywna. Wszystko co wiąże się z dotykaniem tamtych miejsc przez inne osoby naraża ich na zakażenie.
Istnieje możliwość przeniesienia HPV (kłykcin) na mosznę i penisa, gdy będą się urywać pod wpływem tarcia bielizny.
Wiecie co mnie przeraża ?, to że większość ludzi po zakończeniu terapii myśli, że są zupełnie zdrowi i nadal uprawiają seks mogąc zarażać innych.
gość
04-08-2013, 17:10:05

a można uprawiać seks analny jako strona aktywna? czy mam rozumieć, ze przez seks oralny nikogo nie zarażę?
gość
04-08-2013, 18:57:09

Tak możesz uprawiać jako strona aktywna. Seks oralny w obie strony jest możliwy.
gość
04-08-2013, 23:42:17

A czy nie są to aby kłykciny kiłowe a nie kończyste?
gość
06-08-2013, 08:56:40

No i byłem dzisiaj u dermatologa, lekarka powiedziała, że na100% nie są to kłykciny ani kiła, jutro idę na szczegółowe badania. Lekarka powiedziała, że to nic groźnego, strasznie się cieszę
Forumowiczka
06-08-2013, 09:45:29

Co do seksu oralnego może się wstrzymaj na razie. Jeszcze nie wiesz co to jest. Możecie się później zarażać wzajemnie i tworzyć błędne koło. Seks analny najlepiej do czasu diagnozy tylko z prezerwatywą. Zdiagnozuj, podlecz a później korzystaj
gość
10-08-2013, 13:09:24

właśnie odebrałem wyniki, mam grzybka Candida albicans... ufff, ale ulga :)
gość
10-08-2013, 13:09:27

właśnie odebrałem wyniki, mam grzybka Candida albicans... ufff, ale ulga :)
gość
10-08-2013, 18:20:24

Candida jest drobnoustrojem normalnie bytującym w przewodzie pokarmowy i skórze, tak więc wymaz nic nie da, poza tym nie są to zmiany charakterystyczne dla zakażenia drożdżakowego. Dziwne, że ja i drugi lekarz wskazujemy na zakażenie HPV - bo objawy i wywiad (seks analny) wskazywałyby na to a lekarz dermatolog twierdzi, że to nie to. Jeśli lekarka da Ci lek przeciwgrzybiczy w maści w tamte rejony lub ew. doustnie a zmiany nie znikną, to należy podejrzewać HPV i spróbować Condyline/Aldare.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: