Reklama:

Dziwny wyglad zoledzia i uczucie dyskomfortu (9)

Forum: Mężczyzna - zdrowie i kondycja

gość
21-06-2013, 17:43:11

Od kilku miesiecy moj zoledz wyglada inaczej, ma szaro-siny kolor, szczegolnie przy ujsciu cewki moczowej, na zdjeciach mniej to widac, zawsze od kad pamietam byl cały rozowy jednolity, dodatkowo odczuwam czasami pieczenie, suchosc, a czasami skora na zoledziu jest pomarszczona i klejaca. Co to moze byc?
http://oi44.tinypic.com/bfjjmd.jpg
gość
22-06-2013, 14:07:53

Może to byc objaw zakażenia bakteryjnego, tylko pytanie jakim patogenem (grzybicze, bakteryjne?), sam musiałbyś zrobić sobie wymaz z żołędzi w laboratorium (koszt to ok 100 zł), bo tak empirycznie i na oko Ci nie mogę powiedzieć co to może być, bo nie mam pojęcia, o zakażeniu dodatkowo świadczyłby niemiły zapach spod napletka.
gość
22-06-2013, 17:02:57

Czyli isc i jaki rodzaj badania zlecic? Są jakies ogolne z jednego wymazu czy kazde sie osobno robi?
gość
22-06-2013, 18:56:24

Tylko weź pod uwagę to, że te badania sa drogie, ponieważ potrzebny jest wymaz na grzyby, betlenowce i tlenowce - to jest kupa kasy, a może wyjść bakteria, która tam naturalnie bytuje...
Leczenie możesz rozpocząć od przemywania żołędzi dwa razy dziennie płynem Octenisept, nie wysusza a ma działanie grzybo-,bakterio-, wiruso- bójcze. Zobaczysz czy po 7-10 dniach wystąpi jakiś efekt, poza tym ja nie widzę żadnych patologii w wyglądzie żołędzi.
gość
28-09-2013, 19:25:00

Pytanie do autora tematu.Zauważyłem na zdjęciu zmiany dermatologiczne na palcach.Czy występują u ciebie drobne krostki zlokalizowane głównie wokół stawów dłoni utrzymujące się ok. 2 tyg. a występujące podczas lata(wysokie temp.,słońce)?
gość
15-10-2013, 21:08:52

Witam,
Mam podobne objawy co autor oraz czerwone krostki na kostkach dłoni często pojawiające się latem. Czy możesz napisać więcej, czy jest to w jakiś sposób powiązane?
gość
18-10-2013, 21:37:44

Nie mam pojęcia, tzn. diagnozy, ale podejrzewam grzybicę aspergilozę narządową i w żaden sposób nie mogę nakłonić lekarzy do zainteresowania moim "śledztwem"bo mam fotki spod mikroskopu ewidentnie wskazujące na tego grzyba.Mam też problemy ze stawami i nie tylko.
gość
18-03-2014, 16:26:33

Mam tak samo panowie, ale mi towarzyszy jeszcze ból cewki moczowej po odbytym stosunku pod wpływem alkoholu. Macie może tak samo?
gość
05-09-2018, 20:45:50

Męskie choroby dużo zdjęć https://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: