Reklama:

Różnorodność i równowaga – podstawy zdrowego odżywiania

Ten tekst przeczytasz w 5 min.

Różnorodność i równowaga – podstawy zdrowego odżywiania

medforum

Zdrowe śniadanie

Różnorodność, czyli zapewnienie naszym organizmom różnych składników odżywczych, pochodzących z różnych produktów oraz równowaga, czyli dostarczanie sobie z pożywieniem takiej dawki energii, jaką jesteśmy w stanie danego dnia spożytkować – oto dwie podstawowe zasady zdrowego odżywiania, które pozwolą nam cieszyć się dobrym samopoczuciem.

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Zdrowie

ankieta dla pacjentów z cukrzycą typu 1 i typu 2
Hej! Zwracam się z prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety, której wyniki posłużą mi do napisania pracy magisterskiej. Ankieta skierowana jest do osób chorujących na cukrzycę. Z góry dziękuję za poś...
Hospitalizacja
Jakie są kryteria, jakie musi spełnić cukrzyk by kwalifikował się na pobyt na oddziale diabetologii?
gość
Metoda EBK a późniejszą jaskra
Witam, Miałem robiona korekcję wzroku metodą EBK w 2018 roku wszystko ładnie i pięknie. Niedawno się dowiedziałem że moja mama ma jaskrę i będzie miała operację. I teraz moje pytanie, słyszałem że j...
Nagły skok poziomu cukru
Szukam wyjaśnienia dziwnej sprawy. Bez powodu (odpowiednia dieta, nawodnienie itp) cukier rośnie dużo poza 250, a podawana proporcjonalnie insulina nie powoduje spadku poziomu. Dopiero po kilku dostr...
Reklama:
Reklama: